Wednesday, January 20, 2010

Iiriskommid šhokolaadis

Kuna proovisin ise kondentspiima teha siis sellest edasi katsetasin ka Iiriskommi tegu.
Sain tulemuseks venivad iiriskommid küpsisega ja kaetud šhokolaadiga.
Iiris jäi hästi kõva, nii et püsib kauem suus. Kes eelistab pehmet iirist, sellele ei pruugi meeldida. Mina eelistasingi kauem suus olevat kommi..kätkub kauemaks.




Koguseid ma panna ei oska kuna tegin umbes poolest kogusest kondentspiimast mille ise tegin.

Koostis:
Kondentspiim
digestive küpsised
või
suhkur
šhokolaad

Valmistamine:
Purustasin küpsised ja segasin sulatatud või ja suhkruga. Surusin väiksesse vormi ja panin külma.
Keetsin madalal kuumusel kondentspiima pidevalt segades. kui segu oli juba päris paks tõstsin küpsisepõhjale. Hiljem kui iiris oli jahtunud tõstsin mitmeks tunniks külma.
Kui iiris on katsudes juba tahke võtsin kommi vormist välja ja lõikusin noaga tükkideks.
Sulatasin mikrolaineahjus maksimum kuumusel šhokolaadi. Kastsin kommid šhokolaadi sisse ning panin külma.

No comments: