Thursday, February 11, 2010

Pita sai


Hea vaheldus võileibadele.
Pita sai on õhuke saiatasku. Koos sisuga näeb välja kui hamburger, kuigi hoopis kõhnem. Ja muidugi soovitan sisuks valida tervisliku salati.

Koostis:
10dl nisujahu (soovitan sellest 4dl olla täistera nisujahu)
5dl käesooja vett
1 1/2tl pärmipulbrit
1spl suhkurt või mett
1tl soola
õli

Valmistamine:
Sega vesi, pärm ja suhkur. Jäta 10-15minutiks seisma.
Sega teises kausis jahu ja sool. Lisa sellele pärmivesi ja sega.
Sõtku 10-15 minutit, kuni tainas käte küljest ilusti lahti tuleb.
Kata kauss ja taignapall õliga.
Jäta kolmeks tunniks rätiku alla sooja kohta seisma, kuni taigna kogus on kahekordistunud.

Tee taignast 14 palli. Jäta rätiku alla 15 min. seisma.
Soojenda ahi 250kraadini.
Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ning plaat ahju ala osasse. Tee pallidest lapikud umbes 10cm ringid.
Küpseta ahjus 4 minutit ja keera ümber, küpseta veel 2 minutit.


(Usun, et retsept on pärit siit)

No comments: