Ma elan oma perega ühel Kreeka turismi saarel. Olen avastanud kui mõnus on, oma ime väikeses köögis, erinevaid retsepte katsetada ja uusi välja mõelda. Terve elamine on täis mõnusaid söögi aroome ning suurim rõõm on näha mu pisikest peret neid toite nautimas.
Thursday, February 11, 2010
Pita sai
Hea vaheldus võileibadele.
Pita sai on õhuke saiatasku. Koos sisuga näeb välja kui hamburger, kuigi hoopis kõhnem. Ja muidugi soovitan sisuks valida tervisliku salati.
Koostis:
10dl nisujahu (soovitan sellest 4dl olla täistera nisujahu)
5dl käesooja vett
1 1/2tl pärmipulbrit
1spl suhkurt või mett
1tl soola
õli
Valmistamine:
Sega vesi, pärm ja suhkur. Jäta 10-15minutiks seisma.
Sega teises kausis jahu ja sool. Lisa sellele pärmivesi ja sega.
Sõtku 10-15 minutit, kuni tainas käte küljest ilusti lahti tuleb.
Kata kauss ja taignapall õliga.
Jäta kolmeks tunniks rätiku alla sooja kohta seisma, kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Tee taignast 14 palli. Jäta rätiku alla 15 min. seisma.
Soojenda ahi 250kraadini.
Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ning plaat ahju ala osasse. Tee pallidest lapikud umbes 10cm ringid.
Küpseta ahjus 4 minutit ja keera ümber, küpseta veel 2 minutit.
(Usun, et retsept on pärit siit)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment