Tuesday, February 16, 2010

Täiuslik shokolaadi juustukook

See on parim shokolaadi juustu kook mida söönud olen.
Tõeliselt taevalik amps ja shokolaadi armastaja unelm.
Tegemist on Nigella retseptiga. Retseptis tegin pisikesed muudatused mis sobisid mulle rohkem.
Soovitan kindlasti ära proovida. Selle koogi tegemine pole nii raske aga tulemus on selle eest super.


(tegin koogi 26cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi)

Koostis:
põhi
200g digestive küpsiseid
70g võid
1spl kakaod

täidis
600g philadelphia toorjuustu
4 muna
4 munakollast
200g tükeldatud tumedat shokolaadi
160g tuhksuhkrut
1spl (kuhjaga) vanilje pudingu pulbrit
170ml hapukoort
1tl kakaot segatud 1spl veega

pealne shokolaad
75g tükeldatud tumedat shokolaadi
125ml 35%koort
1tl mett
1tl kuhjaga võid

Valmistamine:
Koostis ained peavad olema toasoojad.
Põhi
Purusta küpsised peeneks puruks. Sega pehme või ja kakaoga.
Suru lahtikäivasse vormi (26cm) ja pane külmikusse ootele.

Pane ahi sooja 180kraadile.

Täidis kreem
Shokolaad veevannil või mikrolaineahjus shokolaad. Jäta jahtuma.
mikserda toorjuust kohevakmaks. Lisa tuhksuhkur vaniljepudingu pulbriga ja jätka mikserdamist.
Lisa juurde munad, muna kollaed ja koor, mikserda edasi.
Sega kokku vesi kakaopulbriga ning lisa seegi kreemile, ning sulatatud shokolaad. Jätka mikserdamist kuni kreem on ühtlaselt shokolaadi pruun.

Pane ümber vormi hõbepaber (kaitseks).
Vala kreem küpsise pühjale.
Tõsta vorm plaadile ning kalla plaadile kuum vesi. Nii et vesi ulatub poole vormini (nii ei mõrane kook).


küpseta kooki 45-60minutit. Kuni pealt tundub tahke aga raputades ikka võbiseb.
Eemalda hõbepaber ja jäta jahtuma.
Kui kook on maha jahtunud pane see külmikusse ööks seisma.

Pealne shokolaad
Lase koor korraks keema ja eemalda pliidilt. Oota minuti ja lisa sisse shokolaad, mesi ja või. Sega ja lase segul ühtlaseks sulada. Jäta segu jahtuma kuni on käesoe.
Vala ettevaatlikult koogile ja pane uuesti mõneks tunniks külma seisma.

Koogi lõikamine
Hoia nuga kuumas vees, kuivata ja lõika. Iga lõike järel korda tegevust.

No comments: