Sunday, January 24, 2010

Bolognese spagetid

See on toit mis külastab meie pere lauda tihti. See on üks väga väga hea kõhutäis.
Ma polegi uurinud bolognese retsepte kuskilt. Kunagi sai ostetud valmis kastet poest. Siis hakkasin vaikselt lisama juurde kõike mis seal sees juba oli. mingi hetk lisasin omaltpoolt mõningaid toiduaineid juurde ja lõpuks loobusin poe omast ja valmistasin ise. Kõik see läks sisse mis tundus õige ja parim just sinna.
Aja jooksul veidi muutnud. nüüd ütleb mu mees, et see on parim.



Koostis:
300g spagette
200g hakkliha (mina kasutan veise hakkliha)
1 suur sibul
3 porgandit
1 suur paprikas
1 tomat
1dl tomati pastat
1dl veini
3 küüslaugu küünt
oliivi õli
oregano
sool, pipar

peale riivitud juustu (parmesan on parim)

Valmistamine:
Prae pannil õlis hakkliha ja lisa tükeldatud sibul ja riivitud porgand. Kuumuta minuti jagu. Lõigu ribadeks parika ja tomat ning lisa pannile. Kuumuta veidi veel ning vala hulka tomatipasta. Maitsesta.
Vala hulka vein ja lase keskmisel kuumusel 7 minutit kaane all haududa.
Pane keema spagetid, maitsesta.
Lisa küüslauk. Kui kaste on veel liiga vedel, kuumuta veel kaaneta.
Kurna spagetid ja sega kastmega kokku.
Serveerides raputa peale riivitud juust.

No comments: