Tuesday, January 12, 2010

Riisipuding ahjus

Nami-nami foorumis käib iga paari nädala tagant uus ühis kokkamine. Varem vaatasin huviga pealt aga nüüd lõin ka ise kaasa.
Seekord oli teemaks riisidesserdid ja magusad küpsetised.
Riidi pudinguid pole ma varem teinud, nii et uus ja huvitav.
Millegipärast on riis just selline asi mis mul pidevalt ebaõnnestub. See kord kukkus aga väga hästi välja.


Ma küll otsisin netist omale kohe mitu riisi pudingu retsepti välja aga lõpuks tegin ikka tunde ja hetke maitse eelistuste järgi.

Koostis:
2dl riisi
4dl vett
4dl piima
1/2dl suhkurt
1,5tl vanilje suhkur
1 sidrun
1 muna kollane (2 oleks veel parem)
3spl mett
1/2 35% koort
soovi korral rosinaid

Valmistamine:
Keetsin riisi veega pehmeks ning lisasin piima, suhkru ja vanilje suhkru. Keetsin, tihti segades, veel umbes 15 minutit.
Riivisin pool sidruni koorest ja pressisin poolest sidrunist.
Segasin riisi hulka sidruni koore, sidruni mahla, muna, 35%koore, mee ja rosinad. Panin ahjuvormi ning küpsetasin umbes tund 180 kraadiga. Kuni pealt on hele pruunikas.
Välja võttes riivisin teise poole sidrunit peale.
Võib süüa niisama võ kisselliga.

2 comments:

Pille said...

Aitäh kaasalöömise eest, Annika! Mul endal ka plaanis mõnda küpsetatud riisipudingit proovida ja seda veel sel nädalal.

Grammar Nazi said...

Ahju vormi ja nii sama oleks ka saanud veel lahku kirjutada...