Wednesday, January 13, 2010

Sidruni-maasika riisikreem


Kui soe riispuding proovitud oli tahtmine katsetada veel midagi riisist.
Nagu eelmine postitus ütles on selle põhjustaja nami-nami foorumist: kokkame koos

Kui mu mehele meeldis riisi puding ahjus siis mulle veel enam meeldis just see riisi magustoit. Tegu oli jälle impravisotsiooniga.


Koostis:
1dl heledat riisi
2dl vett
2dl piima
1dl suhkurt (mul olid hapud maasikad)
1dl 35%koort
pool sidrunit
1 tass maasikaid
1tl vanilje suhkurt

Valmistamine:
Keetsin riisi veega pehmeks ning lisasin piima, suhkru, vanilje, riivitud sidruni koore ja sidruni mahla. Keetsin veel mõnda aega kuni oli piisavalt pudrune.
Lasin mõnda aega jahtuda.
Panin blendrisse riisi, maasikad ja koore. Lasin blendril käia ühe minuti.
Kallasin segu klaasidesse ja tõstsin külmkappi.

Segu peaks jääma kreemjas. Mul olid hästi vesised maasikad. Alati võib vahukoort või marju juurde panna. Võib katsetada ka banaani lisamist.

1 comment:

Elise said...

Mmmmm...See tundub ikka väga ahvatlev! Kindlasti kavatsen ära proovida :)