Saturday, January 16, 2010

Tzatziki

Õigelt Kreeka söögilaualt ei puudu tzatziki salat.
Tzatzikit pannakse kõikjale ja süüakse kõigega.


Koostis:
2 kurki (umbes 20cm)
200g kreeka jogurtit
1 küüslauguküüs
1spl oliiviõli
2tl sidruni mahla
tilli, soola

Valmistamine:
Koori kurk ja lusika abil eemalda keskmine vesisem osa.

Lõigu kurk väikesteks õhukesteks ribadeks.

Pane kurgitükid marlisse ja pigista välja suurem osa veest (et salat ei jääks liiga vesine).
Lõigu till ja purusta küüslauk.
Sega kokku teiste koostisainetega.
Hoida mõnda aega külmikus.
Tzatzikit võib serveerida erinevate söökide kõrvale, panna saiale või kasutada dipi kastmeks.
Säilib külmikus 2 päeva.

Kuna Kreeka jogurt on madala rasva sisaldusega siis sobib see ka nende lauale kes kaalu numbrit jälgivad. Ja õli võib alati vähem panna.

No comments: