Thursday, February 11, 2010

Riisi-spinati pirukas

Inspireeritud Kreeka feta-spinati pirukast mis on filotaignaga, tegin ma veidi teistsuguse piruka.
Krõbedase koorikuga riisi-spinati ja feta pirukas.


Kui veidikene rohkem vaeva näha, saab samast retseptist, teha armsad väikesed pirukad muffini vormis.

Kooriku retsepti leidsin siit

Koostis:
Sisu:
2dl keetmata riisi
500g külmutatud spinatit
100g fetajuustu
sool, pipar

Koorik
4dl nisujahu
1/2tl soola
1 1/2dl oliiviõli
2/3dl keefiri, hapupiima või jogurtit


Valmistamine:
Koorik
Sega jahu soolaga.
Lisa õli ja keefir.
Sega ainult niipalju, et koostisained seguneks.
Rulli taignarulliga küpsetuspaberite vahel pool taignast ja paiguta vormi.
Pane külma.
Keeda riis ja spinat. Lase veidi jahtuda ja lisa murendatud fetajuust.
Pane riisisegu vormi taignale. Rulli teine osa taignast ning pane katteks peale.
Vajuta äärd kinni.
Kui tainast üle jääb siis tee neist küpsiste vormide abil kujundid ja pane piruka peale. Hoia veel veidi külmikus (10min)
Küpseta 230kraadiga umbes 45minutit.

Pisikestele muffinivormis pirukatele lisasin veel singitükke ja juustu. (ühe korra tegin ainult singi-juustu sisuga)
Paigutasin kõigepealt põhja, taignast küpsisevormiga tehtud, kujundi. Siis umbes 10x10cm taignaruudu, panin sisu ja katsin ning kinnitasn taignaservadega pealt.

No comments: